Citrusový pektin 200 g
Čistý citrusový pektin je ideální želírovací látkou při přípravě džemů, marmelád a džemů. Je vyroben citrusové kůry. Použití je jednoduché.
Čistý citrusový pektin je ideální želírovací látkou při přípravě džemů, marmelád a džemů. Je vyroben citrusové kůry. Použití je jednoduché.
Doporučené dávkování pro citrusový pektin
Použití | Doporučené dávkování pektinu (na 1 kg směsi) | Poznámka |
---|---|---|
Džemy a marmelády | 5–10 g | Sladší ovoce (např. jahody, meruňky): 6–8 g |
Ovocná želé (např. rybíz) | 7–12 g | U velmi kyselého ovoce (rybíz, citrusy) postačí méně |
Sirupy se želírovací schopností | 3–5 g | Pro hustší konzistenci, ne plný gel |
Ovocné náplně do pečiva | 10–15 g | Vyšší dávka pro tepelnou stabilitu |
Správné použití:
1. Pektin rozmíchejte v části cukru (cca 10–20 % z celkového množství cukru), abyste předešli hrudkám.
2. Přidejte tuto směs do ovocného základu a za stálého míchání přiveďte k varu.
3. Vařte 1–2 minuty, aby se pektin aktivoval.
4. Upravte kyselost (pH 3,0–3,4) – běžně pomocí kyseliny citronové nebo šťávy z citronu (cca 5–10 ml na 1 kg).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.