Tatarák se štanglemi a jarními mandlemi
Pokud máte rádi tatrák, tak toto je velmi zajímavá variace s použitím několika nebvyklých surovin jako jsou česnekové štangle, jarní mandle nebo omáčka zelená slivoňka. Recept pro Vás připravil šéfkuchař Oskar Klanert A výsledek stojí za to.
Ingredience:
- 250g hovězí svíčkové
- 1 lžíce česnekových štanglí
- 1 lžíce zauzené hořčice se slaninou
- 1 lžíce zelené slivoňky
- 1 lžíce jarních mandlí
- 1 ks šalotky
- sterilované cibulky
- sůl
- chleba nebo toast
- koriandr nebo jiná bylinka
Postup:
- Připravíme masoPokud nemáme maso na tatarák už pomleté, nameleme v mlýnku nebo nastrouháme nožem.
- Nakrájíme zeleninuŠalotku a česnekové štangle si nakrájíme na malé kousky.
- Smícháme vše dohromadySmícháme nakrájenou šalotku, česnekové štangle s hovězím tatarákem, hořčicí a zelenou slivoňkou. Dobře promícháme a dosolíme dle chuti.
- Připravíme topinku a ozdobímeNa oleji si opečeme topinku, natřeme na ní připravenou směs a dozdobíme kousky česnekových štanglí a sterilovanými cibulkami. Můžeme také použít nakládané jarní mandle.