Zauzená hořčice se slaninou RYNK
s kousky opražené slaniny | Tato hrubozrnná hořčice je vyrobena ze dvou druhů hořčičného semínka, žlutého a hnědého, které se před nad naložením do nálevu zaudí. Do hotové hořčice pak přidáváme malé kousky opražené slaniny.
- Vyrobeno z moravské hořčice
- S kousky opražené slaniny
- Kouřem zauzená hořčičná semínka
Jak se hořčice vyrábí:
Tuto hořčici vyrábíme ze žlutých a hnědých hořčičných semínek z farmy Olejový mlýn Petráveč. Ty před namočením do nálevu nejprve zaudíme kouřem z ořechového dřeva. Potom se hořčice namočí do sladkokyselého nálevu, tak aby semínka nabobtnala a změkla. Teprve potom hořčici v koloidním mlýnu pomeleme a to část na hrubo, abychom zachovali některá semínka vcelku a část najemno, aby měla hočice příjemnou konzistenci a dobře se nabírala.
Poté necháme hořčici pár týdnů zaležet, protože ihned po namletí je výrazně ostrá a postupem času z ní tato ostrost vyprchává. Na závěr si opražíme malé kousky slaniny od pana řezníka Josefa Jůzy z Březiny (stejná jakou používáme na naši Slaninádu) a ty do hořčice přimícháme a je to. Pak už jen naplnit do sklenic a zapasterovat.
Kategorie: | RYNK |
---|---|
Složení: | voda, hořčičná semínka (20%), vinný ocet červený (víno, oxid siřičitý), cukr, slanina 8% (vepřový bok, sůl max 2,2%) - tepelně opracovaný výrobek, sůl |
Zpracování: | naloženo, namleto |
Hlavní surovina: | hořčičné semínko |
Čistá hmotnost: | 200 g |
Původ hlavní suroviny: | Petráveč |
top-Chuť: | Hočičná, zauzená s jemnou ostrostí |
top-Alergeny: | hořčičné semínko, oxid siřičitý |
top-Trvanlivost: | 2 roky |
top-Skladování: | do 25°C |
top-Balení: | 220 ml |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.