Slanináda velká

něco jako slaninový džem z té nejlepší slaniny | Představte si džem, který má dokonale vyváženou sladkost a slanost, s jemným nádechem pikantnosti, voňavý po koření a doplněný kousky křupavé slaniny. Skvělý jak za studena, tak mírně zahřátý. To je slanináda.

  • z prémiové moravské slaniny
  • se svatojánskými ořechy
  • držitel ocenění Regionální potravina 2019
  • bezlepkový
Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do:
16.12.2024
Možnosti doručení
Kód: CHM068
259 Kč 231,25 Kč bez DPH
Slanináda velká
slaninada velka chut moravy
Zlatá Chuť jižní Moravy 2019 Regionální potravina jihomoravského kraje 2019

Co je Slanináda?

Jak nejlépe charakterizovat Slaninádu? Jednoduše řečeno, jde o slaninový džem. Základem této pochoutky je kvalitní moravská slanina, kterou nám udí pan řezník Josef Jůza z Březiny u Tišnova (1). Připravuje ji pro nás tradiční metodou – naloženou pouze v kuchyňské soli, (2) bez dalších přísad.

Po vyuzení slaninu krájíme na malé kostičky a v kotli ji vyškvaříme (3), dokud nejsou kousky krásně křupavé a zlatavé. Poté přidáváme cibuli (4), česnek, ocet, cukr, kávu, pastu ze svatojánských ořechů (5) a další suroviny. Vše vaříme, dokud se chutě nádherně nepropojí (6) a směs nedosáhne požadované konzistence (7). Nakonec ji plníme do sklenic a zavařujeme. Více se dozvíte v našem  článku na blogu.

Výroba Slaninády

Historie Slaninády

Musíme přiznat, že Slanináda není náš originální vynález. Ve světě je známá pod názvem "bacon jam", jehož tvůrcem je údajně šéfkuchař Chris O'Connor. V jedné restauraci ve východním Londýně spojil cibulové chutney s uzenou slaninou a dalšími přísadami. Tento mix se stal hitem a od té doby se "bacon jam" rozšířil po celém světě. Každý recept je trochu jiný – náš se zakládá na kvalitní moravské slanině a pastě ze svatojánských ořechů, které mu dodávají charakteristický kořeněný nádech.

Kategorie: Delikatesy
Složení: slanina 52% (vepřový bok, sůl max 2,2%) - tep.opr.výr., cibule, cukr, jablečný ocet, pasta ze svatoj. ořechů (vlaš. ořech, nálev (cukr, voda, gluk. sirup, regul. kyselosti: kys. citronová, směs koření)), česnek, káva, směs koření
Zpracování: pasterováno
Hlavní surovina: slanina
Čistá hmotnost: 180 g
Původ hlavní suroviny: Březina u Tišnova
top-Chuť: sladká i slaná, malinko pikantní
top-Alergeny: vlašský ořech
top-Trvanlivost: 1 rok
top-Skladování: do 20°C
top-Balení: 200 ml

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: