Slanináda

Představte si, že vezmete na kostičky nakrájenou domácí slaninu od jednoho z nejlepších řezníků na jižní Moravě. Přidáte cibuli a česnek od jihomoravských pěstitelů a doplníte tu správnou směs koření a trošku jablečného octa, samozřejmě také z Moravy. V Anglii i jinde ve světě se to jmenuje “bacon jam”, ale my z Chuti Moravy tomu říkáme jednoduše Slanináda!slaninada_blog1

Samozřejmě, že tahle delikatesa má v našem podání ještě pár drobných vychytávek, které dělají její chuť neobvyklou a originální. Do receptu přidáváme naši pastu ze svatojánských ořechů a trošku kávy. Smícháním všech zmíněných přísad vznikne lahodná slaninová marmeláda, která balancuje na tenké hranici sladké a slané chuti, je maličko pikantní, ale pořád s dominantní chutí i vůní slaniny. Prostě něco, co musíte ochutnat!

Použití slaninády v kuchyni je jednoduché, často prostě nahrazuje obyčejnou slaninu. Ale chuťově ji převyšuje. Když třeba děláte domácí burgery, zkuste s ní namazat rozpečenou housku, než do ní naložíte zeleninu, sýr a placku z mletého masa. Uvidíte, že váš domácí burger bude mít novou, originální chuť. Dalším tipem může být jednoduchý snídaňový toast, který zase namažete slaninádou, položíte na něj “volské oko”,doplníte kousky avokáda a zasypete čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Ale upřímně, spousta zákazníků přiznává, že naši slaninádu mlsá jen tak, bez ničeho.slaninada_blog4

Protože sami maso nezpracováváme, spojili jsme se z jedním z nejlepších řezníků na jižní Moravě, s Josefem Jůzou a jeho rodinným řeznictvím a uzenářstvím z Březiny u Tišnova. Právě on nám dodává dokonalou slaninu, kterou speciálně pro nás s láskou chystá z toho nejlepšího masa. Stačí mu k tomu obyčejná sůl a trpělivost. Žádné další zbytečné přísady.slaninada_blog2

A jak se ze šrutek masa stane výtečná slanináda v našich skleničkách? Je to snadné, na kostičky nakrájenou slaninu vypražíme, na tuku opečeme také cibuli, přidáme česnek a celé to rozmixujeme, abychom docílili té správné “marmeládové” konzistence. Pak přidáme ještě několik dalších přísad, povaříme a na závěr, už ve skleničkách, zavaříme. K dokonalosti schází už jen keramická visačka a papírová etiketa. Jedinečnou chuť naší slaninády už ocenila i odborná porota soutěže Regionální potravina jihomoravského kraje v roce 2019. Tentýž rok jsme s naší slaninádou dostali také ocenění Zlatá Chuť jižní Moravy. Ale největší odměnou pro nás je a vždycky bude, každý zákazník, kterému naše slanináda zachutná!slaninada_blog3

Jestli chcete zjistit, zda bude chutnat také vám, můžete ji hned objednat v našem e-shopu. A dejte pak vědět, jaké to bylo!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení