Pappardelle s hřiby a česnekovými štanglemi

15 minut
Autor: Chuť Moravy

Jednoduché a rychlé houbařské těstoviny. Široké nudle pappardelle s restovanými hřiby a česnekovými štanglemi v jemné omáčce s bílým vínem.

Ingredience:

  • 400 g těstovin pappardelle
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400 g menších zdravých hřibů
  • 2 lžíce česnekových štanglí
  • 3 stroužky česneku
  • 1 dcl bílého vína
  • Sýr Gran Moravia
  • Sůl
  • Pepř na hrubo mletý
  • Hladkolistá petržel

Postup:

  1. Uvařte těstovinyV osolené vodě uvařte těstoviny dle návodu.
  2. Orestujte černek a hřibyNa másle a olivovém oleji zlehka orestujte, na tenké plátky nakrájený, česnek a přidejte hřiby. Osolte je a zprudka osmahněte.
  3. Přidejte štangleČesnekové štangle nakrájejte na malé kousky cca 3 - 5 mm a přidejte k houbám.
  4. Přilejte vínoK houbám přilejte víno a nechte rychle vyvařit. Přidejte 3 lžíce vody pro lepší chuť a konzistenci omáčky.
  5. Vše promíchejteDo pánve s omáčkou přidejte těstoviny, na hrubo nasekané listy petrželky a vše dobře promíchejte a ochuťte čerstvě nampletým pepřem.
  6. ServírujteTěstoviny servírujte do hlubokého talíře a zastrouhejte sýrem.