Pappardelle s hřiby a česnekovými štanglemi
15 minut
Autor: Chuť Moravy
Jednoduché a rychlé houbařské těstoviny. Široké nudle pappardelle s restovanými hřiby a česnekovými štanglemi v jemné omáčce s bílým vínem.
Ingredience:
- 400 g těstovin pappardelle
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 400 g menších zdravých hřibů
- 2 lžíce česnekových štanglí
- 3 stroužky česneku
- 1 dcl bílého vína
- Sýr Gran Moravia
- Sůl
- Pepř na hrubo mletý
- Hladkolistá petržel
Postup:
- Uvařte těstovinyV osolené vodě uvařte těstoviny dle návodu.
- Orestujte černek a hřibyNa másle a olivovém oleji zlehka orestujte, na tenké plátky nakrájený, česnek a přidejte hřiby. Osolte je a zprudka osmahněte.
- Přidejte štangleČesnekové štangle nakrájejte na malé kousky cca 3 - 5 mm a přidejte k houbám.
- Přilejte vínoK houbám přilejte víno a nechte rychle vyvařit. Přidejte 3 lžíce vody pro lepší chuť a konzistenci omáčky.
- Vše promíchejteDo pánve s omáčkou přidejte těstoviny, na hrubo nasekané listy petrželky a vše dobře promíchejte a ochuťte čerstvě nampletým pepřem.
- ServírujteTěstoviny servírujte do hlubokého talíře a zastrouhejte sýrem.