Karamelizovaná jablka s tvarohem, mákem a svatojánskými ořechy
20 minut
Jednoduchý recept na parádní dezert. Zkaramelizovaná jablka v kombinaci s tvarohem, mákem a našimi svatojánským i ořechy je skvělým tipem na každou příležitost.
Ingredience:
- Jablka
- Cukr
- Přepuštěné máslo (Ghí)
- Rozinky
- Měkký tvaroh
- Mletý mák
- Sušenky Lotus
- Višně z Líšně
- Svatojánské ořechy
- Máta
Postup:
- Připravte si jablkaJablka nakrájíme na osminky, na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme jablka a chvíli ze všech stran orestujeme.
- Vše zkaramelizujtePo chvíli přidáme cukr a rozinky, promícháme a po chvíli podlejeme trochou vody. Za občasného míchání necháme vše zkaramelizovat. Jakmile cukr začne zlátnout (cca 8 min) stáhneme pánev z plamene.
- Jablka naskládajete na tvarohNa talíři si rozetřeme vrstvu tvarohu na který naskládáme jablka a rozinky.
- Zasypte mákem a sušenkami Mák smícháme s moučkovým cukrem a posypeme jablka. Sušenky nadrtíme na menší kousky a taktéž zasypeme jablka s tvarohem.
- Ozdobte a mlsejteNakonec ozdobíme plátky svatojánských ořechů, višněmi z Líšně a lístky máty.