Meruňkové kuře

Prázdniny, letos dokonce o několik měsíců delší, jsou v plném proudu a letní sezóna s sebou samozřejmě nese nespočet příležitostí k zahradním grilovačkám a různým venkovním párty. Grily jedou na plné obrátky, ale po několika takových večírcích už řadě lidí dochází fantazie. A tak jsme pro vás připravili svěží a originální recept na meruňkové kuře. Recept, kterým můžete zpestřit a ozvláštnit každý letní večírek. Náš Meruňkový džem je skvělou ingrediencí, která dělá chuť grilovaného kuřete originální. Mrkněte na recept a vyzkoušejte ho při nejbližší příležitosti. Budeme rádi, když nám napíšete svoje zkušenosti a postřehy na info@chutmoravy.cz.

(doba přípravy: 45 minut, 4 porce)

 106775479_203721554256054_7134254975649591676_n

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 1 celé kuře
  • Čatní z zelených meruněk Chuť Moravy
  • čerstvé pečivo
    Marináda:
  • 150 ml podmáslí
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžička červené sladké papriky
  • ½ lžičky čerstvě namletého pepře
  • 2 stroužky česneku nebo
  • ½ lžičky česneku sušeného
    Glazura:
  • 1 šalotka
  • 1/2 chilli papričky
  • 100 ml meruňkového džemu Chuť Moravy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce meruňkovice
  • 1 lžíce medu

JAK NA TO

1. V misce si připravíme marinádu - smícháme podmáslí se solí, cukrem, kořením a česnekem.

2. Kuře rozporcujeme. Jednotlivé kousky vložíme do igelitového sáčku, zalijeme marinádou a vše důkladně promícháme. Sáček uzavřeme a necháme odležet zhruba 3 hodiny v lednici.

107666596_1536615609843804_8967330951461215638_n

3. Na potírání kuřete si připravíme glazuru. Šalotku nakrájíme na drobné kousky, stejně tak česnek a chilli papričku, kterou předem zbavíme semínek. V misce vše smícháme, přidáme meruňkový džem, meruňkovici, med a čerstvě natrhané lístky tymiánu.

106802337_908957999630150_4696019825545409791_n

4. Po třech hodinách vyndáme maso z marinády a utěrkou osušíme. Na rozpáleném grilu grilujeme zhruba 7 minut z každé strany. Poté snížíme teplotu grilu nebo přesuneme maso do oblasti s menším žárem a začneme potírat připravenou glazurou. Vždy potíráme na horní straně. Pečeme dalších zhruba 20 minut, maso potíráme a obracíme, dokud se na něm nevytvoří zlatavá kůrka. Poté sundáme z grilu, necháme 3 minuty odpočinout a můžeme podávat.

Servírujeme s Čatní ze zelených meruněk a opečeným bílým pečivem. Skvěle se také k této úpravě masa hodí náš Mandlový salát.

106989831_294299285044302_5159719764337297557_n

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení