Masové koule s mišmáčkovou salzou

20 minut

Nadýchané masové koule se semínky podávané s lahodnou mišmáčkovou salzou s pečenými rajčaty.

Ingredience:

masouvé koule

  • 360 g hovězí mleté maso
  • 360 g vepřové mleté maso
  • 50 g slunečnicové semínko
  • 50 g konopné semínko
  • 50 g jádra tykve
  • 1 vejce
  • 2 lžíce červené slivoňky
  • 2 lžíce slaninády

mišmáčková salza

Postup:

  1. Připravte masové koule Maso dobře promíchejte se semínky, vejcem, mišmáčkou a slaninádou a vytvořte z nich kuličky zhruba 2-3 cm velké.
  2. Osmažte na pánviNa pánvi rozpalte oheň a kuličky osmažte ze všech stran až budou mít zlatavou barvu.
  3. Připravte salzuChmelíček a česnekové štangle nasekejte najemno, přidejte mišmáčku. Opečená rajčata nožem nakrájejte na menší kousky a přidejte do směsi. Osolte a dobře promíchejte.
  4. ServírujteServírovat můžete samostatně salzu v misce a koule v ní namáčet, nebo společně na talíři. Dozdobit můžete na proužky nakrájenou šalotkou a bylinkami dle chuti