Masové koule s mišmáčkovou salzou
20 minut
Nadýchané masové koule se semínky podávané s lahodnou mišmáčkovou salzou s pečenými rajčaty.
Ingredience:
masouvé koule
- 360 g hovězí mleté maso
- 360 g vepřové mleté maso
- 50 g slunečnicové semínko
- 50 g konopné semínko
- 50 g jádra tykve
- 1 vejce
- 2 lžíce červené slivoňky
- 2 lžíce slaninády
mišmáčková salza
- 1 lžíce chmelíčku
- 1 lžíce česnekových štanglí
- 1 šálek mišmáčky
- pečená rajčata
- sůl
- 1/2 šalotky
- bylinky na ozdobení
Postup:
- Připravte masové koule Maso dobře promíchejte se semínky, vejcem, mišmáčkou a slaninádou a vytvořte z nich kuličky zhruba 2-3 cm velké.
- Osmažte na pánviNa pánvi rozpalte oheň a kuličky osmažte ze všech stran až budou mít zlatavou barvu.
- Připravte salzuChmelíček a česnekové štangle nasekejte najemno, přidejte mišmáčku. Opečená rajčata nožem nakrájejte na menší kousky a přidejte do směsi. Osolte a dobře promíchejte.
- ServírujteServírovat můžete samostatně salzu v misce a koule v ní namáčet, nebo společně na talíři. Dozdobit můžete na proužky nakrájenou šalotkou a bylinkami dle chuti