(Ne)dostupnost delikates

Hodně se nás ptáte, proč jsou některé z našich delikates dostupné jen v dárkových balíčcích a nebo jsou dokonce vyprodané. Odpověď je jednoduchá - ruční výroba založená na lokálních surovinách. Ano, přesně tahle věc, která nám docela často vlastně komplikuje život, ale za kterou si na druhé straně 100% stojíme.

I když naše firma pomalu ale jistě roste, stále jsou všechny naše delikatesy vyráběny ručně a minimálně hlavní surovina pochází vždy z Moravy. Jsme Chuť Moravy, a tak by nedávalo smysl to ani dělat jinak! Někdy je to samozřejmě komplikace, když nám třeba příroda nepřeje, ale prostě se s tím musíme poprat, abychom mohli nabízet stále tu nejlepší kvalitu. Tu si také nejlépe pohlídáme při vlastní výrobě. A tak se zkrátka stává, že část našich delikates je pro vás zákazníky hůře dostupná.

A to se stalo i letos. Už od začátku sklizní nás příroda napíná a my se do poslední chvíle musíme obávat o výsledek.

Začalo to v dubnu při sběru mladých výhonků chmele, kdy ještě v týdnu, ve kterém jsme měli v předchozích letech už zavařeno, letos ležel na chmelnici čerstvý sníh. Chladnější jaro nakonec první sběry chmele zpozdilo o 3 týdny a kvůli tomu bylo i množství sesbíraných výhonků zhruba poloviční.
Podobně se opozdil sběr zelených mandlích v Hustopečích. Mandloně letos vykvetly zhruba o čtrnáct dní později, a i když to do poslední chvíle vypadalo na solidní úrodu, realita byla nakonec jiná. Nepodařilo se nám vyrobit ani stejné množství sklenic jako v minulém roce. Navíc už teď víme, že v Hustopečích i díky stáří mandloňových sadů do budoucna žádné extra větší množství mandlí neposbíráme. A tak i díky rostoucímu zájmu o naše dobroty prostě budou mandle vždy exkluzivní zboží.
Tím, že jsme takto závislí na přírodě, nedokážeme často některé suroviny sehnat v potřebném množství, a každý rok se stane, že některých delikates vyrobíme méně než máme v plánu. 

Současně ale vnímáme, že řada Vás, našich fanoušků, kteří jste našimi stálými zákazníky už řadu let, je zvyklá na určitou šíři nabídky a ráda si připlatí za dárkový balíček nebo bednu, ve které očekávají i tyto speciality. A na to musíme reagovat. Proto například letos nebudou mandle ani chmelíček samostatně vůbec k prodeji, abychom jich měli dostatek právě do těchto setů. Bylo by škoda kdyby chyběly například v naší dárkové bedně “VÝBĚR Z MORAVY”, kterou se snažíme představit náš kompletní sortiment. 

Aby však naši nejvěrnější zákazníci a fanoušci měli možnost některé, “hůře dostupné” dobroty objednat, rozhodli jsme se pro všechny, kdo nás sledují a odebírají náš pravidelný mailový zpravodaj, připravit exkluzivní nabídky s možností objednat si s předstihem nebo v limitovaném množství i některé jinak nedostupné delikatesy. Těch sice uvolníme jen určité množství, ale náš opravdový fanda se k nim přeci jen má šanci dostat. 

Pokud ještě nejste mezi nimi, k odběru zpravodaje se můžete přihlásit ZDE!