Slanináda malá

něco jako slaninový džem z nejkvalitnější slaniny | Představte si marmeládu, která má dokonale vyváženou sladkost a slanou chuť, s jemným nádechem pikantnosti, provoňaná kořením a obohacená o kousky křupavé slaniny. Skvělá jak za studena, tak mírně ohřátá. To je slanináda.

  • z prvotřídní moravské slaniny
  • se svatojánskými ořechy
  • vítěz v kategorii Regionální potraviny 2019
  • bez obsahu lepku
Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do:
24.10.2024
Možnosti doručení
Kód: CHM052
158 Kč 141,07 Kč bez DPH
Slanináda malá
slaninada mala chut moravy
Zlatá Chuť jižní Moravy 2019 Regionalní potravina JMK 2021

Co je Slanináda?

Jak nejlépe popsat Slaninádu? Jednoduše řečeno, jedná se o slaninový džem. Základem této delikatesy je poctivá moravská slanina, kterou si necháváme udit u pana řezníka Josefa Jůzy z Březiny u Tišnova (1). Ten ji pro nás připravuje tradiční metodou – naloženou pouze v kuchyňské soli, (2) bez dalších přísad. 

Po vyuzení slaninu nakrájíme na malé kostičky a v kotli vyškvaříme (3), dokud nejsou kousky křupavé a zlatavé. Poté přidáváme cibuli (4), česnek, ocet, cukr, kávu, pastu ze svatojánských ořechů (5) a další ingredience. Vše vaříme, dokud se chutě skvěle nespojí (6) a směs nezíská ideální konzistenci (7). Nakonec ji plníme do skleniček a zavaříme. Pokud se chcete dozvědět více, přečtěte si také článek na našem blogu.

Výroba Slaninády

Historie Slaninády

Musíme přiznat, že Slanináda není naším původním vynálezem. Na celém světě je tato delikatesa známá jako "bacon jam", a jejím autorem je šéfkuchař Chris O'Connor, který údajně v jedné východolondýnské restauraci skombinoval cibulové chutney s uzenou slaninou a dalšími ingrediencemi. Tento mix se rychle stal populárním a od té doby se "bacon jam" rozšířil po celém světě. Každý recept se mírně liší – ten náš se zaměřuje především na kvalitní moravskou slaninu a pastu ze svatojánských ořechů, které mu dodávají jedinečný kořeněný nádech. 

Kategorie: Malé skleničky - tradiční řada
Složení: slanina 52% (vepřový bok, sůl max 2,2%) - tep.opr.výr., cibule, cukr, jablečný ocet, pasta ze svatoj. ořechů (vlaš. ořech, nálev (cukr, voda, gluk. sirup, regul. kyselosti: kys. citronová, směs koření)), česnek, káva, směs koření
Zpracování: pasterováno
Hlavní surovina: slanina
Čistá hmotnost: 90 g
Původ hlavní suroviny: Březina u Tišnova
top-Chuť: sladká i slaná, malinko pikantní
top-Alergeny: vlašský ořech
top-Trvanlivost: 1 rok
top-Skladování: do 20°C
top-Balení: 100 ml

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: