Višně z Líšně RYNK
Višně z Líšně vás překvapí neočekávanou harmonií sladké, kyselé, pikantní a lehce česnekové chuti. V kombinaci s voňavým kořením se po ochutnání budete cítit jak spadlí z višně ;-)
- Překvapivá chuťová kombinace
- Skvělý doplněk s masu, sýrům i do salátů
- Vyrobeno z moravských višní
- Ručn sbíráno i peckováno
Co to vlastně višně z Líšně jsou
Višně z Líšně jsou sice zavařené višně, což by samo o sobě nebylo nic neobvyklého, ale jsou naložené v natolik netradičním nálevu, že vás jejich chuť může dokonale zaskočit. Kromě voňavého koření v něm najdete i česnek a ocet. Překvapí vás tak nečekanou harmonií sladké, kyselé, pikantní a jemně česnekové chuti. Díky této neobvyklé kombinaci nabízí široké možnosti využití – skvěle se hodí k masu, do dezertů, k sýrům i do salátů.
Jak višně vyrábíme
I když název napovídá, že višně pochází z brněnské okrajové čtvrti Líšeň (7), není tomu tak docela. V Líšni sice vznikla finální receptura na chatě našeho Martina, kde ji vypiloval k dokonalosti a navíc se nám tento název krásně rýmoval. :) Samotné plody višní, ale pocházejí z Čejkovic, protože ač jsme se snažili najít skutečně višně z Líšně, na žádný višňový sad jsme v okolí nenarazili.
Višně sbíráme plně vyzrálé, aby byly co nejsladší (1, 2). Po dovozu do naší výroby je přes noc namáčíme do octové vody, která z nich vyžene případné červíky. Následně višně ručně odpeckujeme (3, 4) – je to sice piplačka, ale žádná jiná metoda nebyla tak efektivní. Během odpeckování se vaří nálev (5), kterým pak zaléváme višně ve sklenicích navážené na přesnou váhu. Poté už jen sklenice zavíčkujeme (6), zapasterujeme, a po nalepení etikety či navázání keramické visačky (8) jsou připraveny vydat se k Vám.
O tom, jak višně vznikly, vyrábí se a spoustu dalších zajímavostí se dozvíte v článku na našem blogu.
Kategorie: | RYNK |
---|---|
Složení: | višně 59%, nálev (cukr, vinný ocet bílý (víno, oxid siřičitý), vinný ocet červený (víno, oxid siřičitý), česnek, směs koření) |
Zpracování: | naloženo, pasterováno |
Hlavní surovina: | višně |
Hmotnost po odkapání: | 125 g |
Čistá hmotnost: | 210 g |
Původ hlavní suroviny: | Čejkovice |
top-Chuť: | pikantní, sladko-kyselá |
top-Alergeny: | oxid siřičitý |
top-Trvanlivost: | 2 roky |
top-Skladování: | do 23°C |
top-Balení: | 220 ml |
Oblíbený produkt šéfkuchaře: | Oskara Klanerta |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.