Novinky

Výpis článků

Firemní dárky, co mají smysl

Firemní dárky, co mají smysl

Dárky pro klienty a obchodní partnery stály u samotného zrodu Chuti Moravy. Od vín s logy firem jsme se posunuli k vlastní výrobě delikates a originálním receptům z ryze moravských surovin. Myšlenka ale zůstala stejná: dárky děláme tak, jako bychom je chystali pro sebe – s péčí a přesahem.
Ať už jde o lokální suroviny, udržitelné balení, možnost dalšího využití, nebo podporu někoho dalšího.

Začalo to dárkem

Chuť Moravy nevznikla jako nápad na marmeládu, ale jako touha nabídnout neotřelé dárkové balíčky plné produktů od místních výrobců. Takové, které nezapadnou mezi ostatní dary na poličce, ale na kterých si obdarovaný opravdu pochutná a zapamatuje si je.

Zpočátku jsme hledali produkty mezi malými výrobci v okolí. Brzy nám ale došlo, že chceme jít víc do hloubky – a začali jsme vyrábět vlastní delikatesy. Z moravských surovin, podle starých zapomenutých receptů i našich trochu bláznivých nápadů. Tak, jak jsme to cítili.

Tyto delikatesy jsme pak spojili s vínem a dalšími doplňky do dárkových balíčků, do kterých jsme – stejně jako do samotných produktů – vtiskli naše DNA. Lokálnost, udržitelnost i možnost dalšího využití pro nás nejsou fráze, ale filozofie.

CHUT_Balíčky a balení balíčků_27

Lokálnost na prvním místě

Na začátku je vždy lokální zdroj. Ať už jsou to suroviny od místních farmářů, plody ze sadů, které sami sbíráme, „vysloužilé dřevo“ ze staré aleje, z nějž vznikají dárkové bedýnky, nebo práce místní kartonážky a tiskárny, která nám pomůže dárky zabalit.

DSC03305-2-2DSC03463-2

Když věci dávají smysl

Dřevěné krabice vyrábíme z ovocných stromů, které by jinak skončily v kamnech. Prkénka vznikají v chráněné dílně Lila Costa, kde pracují lidé se zdravotním handicapem. Obaly tiskneme na recyklovaný papír, výplně tvoří dřevitá vlna a visačky z keramiky vážeme na jutový provázek. Krabičky pak zdobí ručně tištěný linoryt od mladé brněnské umělkyně nebo šerpa s logem.

Nejde o to křečovitě držet ekologickou image. Děláme to tak, jak nám to dává smysl.

Dárky s přesahem, ne podle šablony

Nejlepší balíčky vznikají, když se naše hodnoty potkají s podobným vnímáním u zákazníků.

Takto například vznikly sety pro společnost Allrisk – jeden rok vánoční krabičky z vysloužilého dřeva, další rok ořechový balíček s mottem „Nic pro nás není oříšek“.

Když se dárek stane zážitkem

Ještě dál jsme zašli s firmou MOBILBOARD, reklamní agenturou zaměřenou na udržitelnou MHD reklamu. Nechtěli svým klientům darovat jen obyčejný dárek, hledali u dárku pro klienty něco víc. A tak nejenže si u nás objednali dárky, ale sami přijeli do sadu, zapojili se do sběru sonberských mandlí a na vlastní oči viděli, jak naše produkty vznikají. Výsledkem byl udržitelný a autentický dárek s příběhem, na jehož vzniku se mohli sami podílet. A zároveň si odvezli silný týmový zážitek, srovnatelný s teambuildingem.

„V naší agentuře děláme věci jinak a udržitelnost promítáme do všeho, co děláme. Do reklamy, firemní kultury, do dárků pro klienty. I proto jsme letos hledali dárek, který má zajímavý příběh, je lokální, tradiční, z přírody. U značky Chuť Moravy jsme to našli. Stali jsme součástí produktů dělaných srdcem, měli jsem možnost ochutnat je, sesbírat, nahlédnout, jak vznikají. A celou tuto cestu našeho Dárku s příběhem klientům postupně skrze video ukázek sdílíme až do chvíle, kdy jim dárek fyzicky předáme. Věřím totiž, že B2B spolupráce může mít hlubší smysl, pokud je autentická a dokáže firmy propojit nejen obchodně, marketingově, ale i lidsky.“

- Radmila Pospíšilová, majitelka MOBILBOARD

mandle_sber20220505_095016

Ďábel je v detailu

Víme, že na detailech záleží. Proto od nás neodejde nic, s čím nejsme stoprocentně spokojeni. Hlídáme si i takové drobnosti, aby byla šerpa nalepena v přesném úhlu, produkty v dřevité vlně dobře vidět a barvy ladily. Logo zákazníka umisťujeme tak, aby podtrhlo dárek, ne aby rušilo.

Pro nás není vymýšlení dárků jen práce, ale i radost. Neustále přicházíme s novými nápady, obaly i produkty. A každý zákazník posouvá naše možnosti a zkušenosti o kousek dál.

Chcete dárek, který má smysl?

Pokud vás náš přístup zaujal a hledáte firemní dárek s přesahem, napište nám. Rádi společně vymyslíme dárkový set na míru – takový, který potěší, chutná a zůstane v paměti dlouho po svátcích.

 

Václavkový ovar s vejmrdou a hořčicí

Václavkový ovar s vejmrdou a hořčicí

25 minut

Houbová alternativa pro milovníky zabijaček a zejména pak ovaru. Blanšírované václavky ve vývaru s kdoulovou vejmrdou a zauzenou hořčicí se slaninou, podle starého krkonošského receptu od šéfkuchaře Tomáše Levého. 

Ingredience:

Postup:

  1. Připravte vývar s divokým kořením Do vývaru dejte zhruba na 30 minut vařit divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec, tymián)
  2. Povařte a servírujte Očištěné klouboučky Václavek vložte do vroucího vývaru a na slabém plameni pomalu houby táhněte zhruba 15 minut a poté vyndejte.
  3. ServírujteHouby osolte dle chuti a podávejte s kdoulovou vejmrdou, zauzenou hořčicí se slaninou a čertvým kváskovým chlebem, jako ovar na zabíjačce.
Tatarák se štanglemi a jarními mandlemi

Tatarák se štanglemi a jarními mandlemi

20 minut
Autor: Oskar Klanert

Pokud máte rádi tatrák, tak toto je velmi zajímavá variace s použitím několika nebvyklých surovin jako jsou česnekové štangle, jarní mandle nebo omáčka zelená slivoňka. Recept pro Vás připravil šéfkuchař Oskar Klanert A výsledek stojí za to. 

Ingredience:

Postup:

  1. Připravíme masoPokud nemáme maso na tatarák už pomleté, nameleme v mlýnku nebo nastrouháme nožem.
  2. Nakrájíme zeleninuŠalotku a česnekové štangle si nakrájíme na malé kousky.
  3. Smícháme vše dohromadySmícháme nakrájenou šalotku, česnekové štangle s hovězím tatarákem, hořčicí a zelenou slivoňkou. Dobře promícháme a dosolíme dle chuti.
  4. Připravíme topinku a ozdobímeNa oleji si opečeme topinku, natřeme na ní připravenou směs a dozdobíme kousky česnekových štanglí a sterilovanými cibulkami. Můžeme také použít nakládané jarní mandle.
Karamelizovaná jablka s tvarohem, mákem a svatojánskými ořechy

Karamelizovaná jablka s tvarohem, mákem a svatojánskými ořechy

20 minut

Jednoduchý recept na parádní dezert. Zkaramelizovaná jablka v kombinaci s tvarohem, mákem a našimi svatojánským i ořechy je skvělým tipem na každou příležitost.

Ingredience:

Postup:

  1. Připravte si jablkaJablka nakrájíme na osminky, na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme jablka a chvíli ze všech stran orestujeme.
  2. Vše zkaramelizujtePo chvíli přidáme cukr a rozinky, promícháme a po chvíli podlejeme trochou vody. Za občasného míchání necháme vše zkaramelizovat. Jakmile cukr začne zlátnout (cca 8 min) stáhneme pánev z plamene.
  3. Jablka naskládajete na tvarohNa talíři si rozetřeme vrstvu tvarohu na který naskládáme jablka a rozinky.
  4. Zasypte mákem a sušenkami Mák smícháme s moučkovým cukrem a posypeme jablka. Sušenky nadrtíme na menší kousky a taktéž zasypeme jablka s tvarohem.
  5. Ozdobte a mlsejteNakonec ozdobíme plátky svatojánských ořechů, višněmi z Líšně a lístky máty.
Mozzarellové kuličky s višní a dipem ze zelené slivoňky

Mozzarellové kuličky s višní a dipem ze zelené slivoňky

25 minut pro 4 osoby

Recept pro milovníky mozzarelly s nevšední chutí višně z Líšně. A originálním dipem ze zelené slivoňky.

Ingredience:

Postup:

  1. Připravte suroviny Kuličky mozzarelly a višně nechte okapat, připravte si do misek vejce, mouku a strouhanku.
  2. Vyrobte kuličky Každou mozzarellu z části prsty otevřete a vložte jednu višni. Postupně obalte v mouce, vajíčku a strouhance
  3. Smažte Na rozpálenou pánev vložte kuličky a postupně osmažte dozlatova.
  4. Příprava dipu Smíchejte si 2 lžíce majonézy a 1 lžíci zelené slivoňky.
Mozzarellové kuličkyMozzarellové kuličkyMozzarellové kuličkyMozzarellové kuličky
Pečená žebra s kdoulovou vejmrdou

Pečená žebra s kdoulovou vejmrdou

20 minut

Chcete překvapit nejen svou drahou polovičku úžasným jídlem? Zkuste tahle marinovaná žebra černou ořechovou omáčkou. K upečeným žebrům servírujte kdoulovou vejmrdu a zauzenou hořčici a kváskový chléb.

Ingredience:

Postup:

  1. Marinování žeber Připravte si marinádu z 3 lžic černé ořechové omáčky, 2 lžic hořčice plnotučné a 1-2 lžíce medu. Žebra osolte, očesnekujte a potřete marinádou.
  2. Odležení Nechte přes noc v lednici.
  3. Upéct Žebra podlejte vodou. Dejte do předehřáté trouby na 160°C zakryté alobalem zhruba na 2 až 2,5 hodiny. Poté odkrijte, polejte šťávou a nechte dopéct 15 - 30 minut.
  4. Servírujte Kdoulovou vejmrdu dejte do misky. Můžete podávat se zeleninou nebo nakládanými žampiony a zauzenou hořčicí.
Bramborové lupínky s majonézou a zelenou slivoňkou

Bramborové lupínky s majonézou a zelenou slivoňkou

20 minut

Bramborové chipsy s netradiční omáčkou zelená slivoňka.

Ingredience:

Postup:

  1. Připravte bramboryBrambory umyjte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Smažit Dejte na rozpálenou pánev a smažte dozlatova.
  3. Smíchejte Majonézu a zelenou slivoňku smíchejte v poměru 5 ku 1.
  4. ServírujteMůžete servírovat. Přejeme dobrou chuť :-)
Klobáska se štanglemi

Klobáska se štanglemi

5 minut pro 4 osoby

Ideální rychlé mlsání pro všechny kdo mají rádi maso a česnek.

Ingredience:

Postup:

  1. Připravte klobásku Nakrájejte na kolečka klobásku.
  2. Sestavte mlsání Dejte doprostřed ukrojeného kolečka česnekovou štangli a propíchněte to párátkem jako na obrázku.
Klobáska s česnekovou štanglí
Kanapka se slaninádou a fíkem

Kanapka se slaninádou a fíkem

15 minut pro 4 osoby

Ideální mlsání ke všem příležitostem. Kombinace sladké, slané a pikantní chuti slaninády na křupavé bagetce s fíkem.

Ingredience:

  • Slanináda
  • Fíky
  • Hrachové výhonky
  • Čerstvá bageta nebo chléb dle chuti

Postup:

  1. Připravte slaninádu Nechte slaninádu odpočinout alespoň 30 minut při pokojové teplotě, aby změkla a dobře se roztírala.
  2. Nakrájejte pečivo Bagetu nebo chléb nakrájejte na přibližně 1,5 cm silné krajíce. Pro vylepšení můžete bagetky opéct.
  3. Sestavte kanapky Na každý plátek pečiva naneste bohatou vrstvu slaninády. Ozdobte nakrájeným fíkem, přidejte na ozdobení hrachové výhonky.
Kanapka se slaninádou a fíkem
Kanapka s trhaným masem, červenou slivoňkou a švestkou

Kanapka s trhaným masem, červenou slivoňkou a švestkou

15 minut pro 4 osoby

Netradiční kombinace trhaného masa s omáčkou z mirabelek a čerstvého koření pod názvem Červená slivoňka, doplněná švestkou a hrachovými klíčky.

Ingredience:

  • Červená slivoňka
  • Trhané maso
  • Švestky
  • Čerstvá bageta nebo chléb dle chuti
  • Hrachové klíčky

Postup:

  1. Připravte trhané maso Upečte si trhané maso nebo jej kupte.
  2. Nakrájejte pečivo Bagetu nebo chléb nakrájejte na přibližně 1,5 cm silné krajíce a opečte je.
  3. Použijte červenou slivoňku Hotové trhané maso smíchejte s červenou slivoňkou. Množství omáčky dle chuti, za nás čím více tím lépe :)
  4. Sestavte kanapku Na bagetky dejte dostatek trhaného masa, ozdobte švestkou a hrachovými klíčky.

Ovládací prvky výpisu

15 položek celkem